Sisältöön »
ISCC
ajankohtaista-ruokamuovikuva952455614.jpg
 

Ajankohtaista

 

16.05.2024

MUOVIEN KIERTOTALOUS JA KEMIALLINEN KIERRÄTYS – NÄKÖKULMIA EUROOPAN TILANTEESEEN

Plastics Europe julkaisi maaliskuun lopussa uuden raportin muovien kiertotaloudesta Euroopassa. Mikä on siis tämän hetkinen tilanne muovin kulutuksen ja kierrätyksen kanssa? Entä miltä näyttää kemiallisen kierrätyksen osuus?

Lue lisää

29.04.2024

WasteWise Group vieraili Brysselissä – mitä WCEF opetti tänä vuonna?

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF (The World Circular Economy Forum) järjestetään vuosittain. Se kokoaa yhteen liike-elämän johtajia, päättäjiä ja eri asiantuntijoita keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista. Foorumin yhteydessä järjestetään samalla lukuisia oheistapahtumia. Tänä vuonna myös WasteWise Group sai kutsun tapahtumaan Brysseliin. Poimimme teille muutamia näkökulmia paikan päältä.

Lue lisää

28.02.2024

Töissä pyrolyysin parissa – tavallinen päivä Nokian laitoksella

Yksi planeettamme ympäristöuhista on ehdottomasti muovijäteongelma. Se uhkaa sekä biodiversiteettiä, että ihmisten ja eläinten terveyttä. Me WasteWise Groupilla haluamme osaltamme edistää muovijätteiden kierrätystä ja vähentää muovin päätymistä polttoon. Siinä työssä hyödynnämme pyrolyysiä. Koska toimintamme on useimmille uutta, eikä kilpailijoita ole edes globaalisti kovin montaa, ajattelimme kertoa tyypillisestä työpäivästä laitoksellamme Nokialla.

Lue lisää

02.01.2024

Kemiallinen kierrätys tukee muovinkierrätyksen tavoitteita

Juuri alkaneelta vuodelta odotetaan suuria – tai ainakin me muovin kanssa töitä tekevät odotamme. Vuonna 2024 YK:n pitäisi saada aikaan kansainvälinen muovisopimus, joka toivottavasti edistää planeettamme muovijäteongelman ratkaisemista. Kiistely siitä, millä keinoin muoviongelma saadaan kuriin, on tuntunut välillä vievän energiaa itse toiminnalta. Toisaalta ympäristöä ei hyödytä sekään, että keksimme loputtomasti erilaisia teknologioita vaikkapa luontoon päätyneen muovin keräämiseen – jos niitä ei saada käyttöön. Selvää on sekin, että työ pitäisi aloittaa ketjun alkupäästä.

Lue lisää

04.10.2023

Wastewise ja SUMI Oy solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä. Kemiallisen kierrätyksen ansiosta muovipakkausten kierrätysaste paranee, koska prosessissa voidaan kierrättää mekaaniseen kierrätykseen soveltumattomia muovipakkauksia.

Lue lisää

14.02.2023

Wastewise Group, Neste, Borealis ja Uponor mahdollistavat vaikeasti kierrätettävän muovijätteen kemiallisen kierrätyksen uusien korkealaatuisten muoviputkien valmistamiseksi

● Ristisilloitettuja polyeteeniputkia (PEX) tuotettiin ensimmäistä kertaa kemiallisesti kierrätettyyn PEX-jätteeseen perustuvasta raaka-aineesta
● Hanke osoittaa, että vaikeasti kierrätettävästä jätemuovista voidaan valmistaa korkealaatuisia polymeerituotteita kemiallisen kierrätyksen avulla
● Kumppanit arvioivat yhteistyön jatkamista jätemateriaalivalikoiman ja kierrätysmäärien laajentamiseksi

Lue lisää

10.05.2022

Wastewise Group ja Neste yhteistyöhön

Kiertotalousyhtiö Wastewise Group Oy ja Neste Oyj ovat solmineet sopimuksen muovijätteestä tuotetun uusioöljyn toimittamisesta Nesteen Porvoon jalostamolle.

Lue lisää

22.03.2022

Suomen Kiertoketju Oy ja WasteWise Oy yhdistyvät

Suomen Kiertoketju Oy hankki omistukseensa kumi- ja muovijätteiden kierrätykseen erikoistuneen Wastewise Oy:n koko osakekannan. Yhdistymisen myötä Kiertoketjun kierrätyskonsepti täydentyy mekaanisella lajittelu- ja esikäsittelyinfralla, jonka myötä pystymme palvelemaan laajamittaisesti muovi- ja kumiteollisuutta siirtymässä kohti kiertotaloutta. Yhdistymisen myötä Suomen Kiertoketju Oy:n nimi muuttui Wastewise Group Oy:ksi.

Lue lisää

Arkisto